IVY-maiden antifasistisen liikkeen manifesti Ukrainan tilanteesta

Me – yhtyeet, antifasistiset ryhmät ja DIY-hankkeet ympäri maailman, uskomme, että on viimein aika ilmaista mielipiteemme Ukrainan tilanteesta ja sen negatiivisista vaikutuksista antifasistiseen liikkeeseen IVY-maissa ja ympäri maailman.

Me olemme aina olleet ja tulemme aina olemaan kansainvälisiä antifasisteja. Monet meistä ovat enemmän kuin kerran kohdanneet vakaumuksemme vuoksi suoraa uhkaa terveyttämme, elämäämme ja vapauttamme kohtaan. Vakaumuksemme ja näkemyksiemme vuoksi haluamme antaa seuraavan julkilausuman.

Vaadimme välitöntä tulitaukoa ja Ukrainan konfliktin ratkaisua rauhanomaisin ja demokraattisin neuvotteluin. Ihmishenki on paljon arvokkaampi kuin kaikki kansallisliput ja rajat yhteensä.

What We Feel & Moscow Death Brigade, Resist to Exist Fesival 2014

Olemme vakuuttuneita, että rintamalinjojen molemmin puolin toimii ammattisotilaita ja -rikollisia. He taistelevat ainoastaan oligarkkien ja poliitikkojen intressien mukaisesti, mutta samalla raahaavat viattomia sivullisia teurastukseen. Molempien osapuolten joukoissa taistelee vapaaehtoisia Venäjän pahamaineisista äärioikeistolaisista organisaatioista.

Tuomitsemme kaikki IVY-maiden ja koko maailman antifasistisen liikkeen jäsenet, jotka tavalla tai toisella tukevat niin sanottua ”terrorisminvastaista operaatiota”, hävytöntä siviilien kansanmurhaa Itä-Ukrainassa. Me emme halua olla missään tekemisissä niiden toimijoiden kanssa, jotka tukevat taloudellisesti, moraalisesti tai millään muullakaan tavalla aseellisia joukkoja, jotka taistelevat Ukrainan ihmisvastaisen, pro-fasistisen ja oligarkkimyönteisen hallinnon puolesta. Ukrainan hallitus käynnisti humanitaarisen ja taloudellisen katastrofin.  Hallitus tekee kaikkensa hyötyäkseen kriisistä, eikä toimi kansan hyväksi vaan omien itsekkäiden tarkoitusperien mukaisesti.

Tuomitsemme kaikki IVY-maiden ja koko maailman antifasistisen liikkeen jäsenet, jotka tukevat sotilaallisia nukkehallituksia. Itä-Ukrainaan perustetut Luhanskin ja Donetskin kansantasavallat ovat venäjämielisten oligarkkien tukemia ja niiden asukkaita käytetään hyväksi likaisessa poliittisessa pelissä. Me emme usko, että kapinallisarmeijan julistaman ”itsenäisyyssodan” tarkoituksena on suojella siviiliväestöä Itä-Ukrainassa. Me emme usko avoimeen ja rehelliseen tahtoon, mikäli samanaikaisesti uhataan aseella. Me emme usko hampaisiin asti aseistettujen joukkojen yllättäen ilmaantuneeseen ”antifasismiin”. Sotilasjoukot kylvävät piittaamattomuutta hallitsemilleen alueille ja aiheuttavat harmia viattomille siviileille.

FC Partizan Minsk, avoimen antirasistinen jalkapalloseura on jatkuvan repression kohteena Valko-Venäjällä

Me emme halua missään tekemisissä niiden lukemattomien henkilöiden kanssa, jotka nyt väittävät olevansa ”antifasisteja” tai ”anarkisteja”, mutta jotka todellisuudessa ovat nationalisteja ja sovinisteja. Tai niiden henkilöiden kanssa, jotka ylistävät sotaa ja murhaa, lietsovat vihaa ja etnistä ristiriitaa, ja jotka iloitsevat toisen kuolemasta. Joko tarkoituksenmukaisesti tai typeryyttään, nämä henkilöt ovat erkaannuttamassa eri maiden aktivisteja toisistaan. Salaliittoteorioiden, valheellisen tiedon ja propagandan avulla he ovat tuhoamassa yhdistynyttä antifasistista liikettä.

Me vaadimme nollatoleranssia kaikille idiooteille ja provokaattoreille.

Ne, jotka aikoinaan julistivat antifasistista vakaumusta, mutta nyt muodostavat liittoumia äärioikeistolaisten jalkapalohuligaanien kanssa, tekevät kompromisseja ja avoimesti sympatisoivat natsi- ja äärioikeistolaisia järjestöjä tai poliittisia puolueita, tekevät sotarikoksia ja jotka uudelleenkirjoittavat verellä kirjoitettua historiaa, ovat pettäneet sellaiset arvot kuten ystävyys ja toveruus. Historia on osoittanut, miten natsit ja fasistit ovat säälimättömästi hankkiutuneet eroon liittolaisistaan. Tämä kerta ei tule olemaan poikkeus.

Meidän tulisi muistaa kuinka paljon verta on vuodatettu viimeisen 10 vuoden aikana, jotta olemme pystyneet luomaan yhdistyneen ja kansainvälisen antifasistisen liikkeen maissamme. Ystävämme eivät taistelleet ja kuolleet sen vuoksi, että seuraava antifasistien sukupolvi voisi romahtaa valtiollisen propagandan ansaan.

Ivan Khutorskoyn muistolle

Ei kaikille kompromisseille ja liitoille natsien kanssa! Ei nationalismin ja sovinismin kaikille rakenteille! Ei kaikille pyrkimyksille oikeuttaa ja hyväksyä sotarikokset ja kansanmurhat! Ei politiikan kaksinaismoralismille ja oligarkkien vallalle!

Kaikki tukemme Ukrainan rauhanomaisille kansalaisille!

Kun yhteisömme on jakaantumassa provokaattoreiden ja informaatiosodan seurauksena, pyydämme kaikkia ihmisiä antifasistisessa liikkeessä tukemaan julistustamme.

Antifasistisin terveisin,

DISTEMPER (RUSSIA)
MOSCOW DEATH BRIGADE (RUSSIA)
STAGE BOTTLES (GERMANY)
WHAT WE FEEL (RUSSIA)
ULTRA ST.PAULI (GERMANY)
CIOS (UKRAINE)
MISTER X (BELARUS)
BRIGADIR (RUSSIA)
MAD BUTCHER RECORDS (GERMANY)

Alkuperäinen manifesti

RUS

ENG 

GER