Kööpenhaminassa antifasistit estivät äärioikeiston marssin

10299015_711038128958015_3177918642696888634_n

Lauantaina oli Tanskassa historiallinen päivä. Uusnatsit yrittivät marssia Kööpenhaminan keskustassa ensimmäistä kertaa sitten toisen maailmansodan. Onneksi heidät pysäytettiin päättäväisella antifasistisella toiminnalla.

Satojen antifasistien mobilisaatio onnistui pysäyttämään äärioikeiston mielenosoituksen ja sai poliisin evakuoimaan natsit pois kaupungin keskustasta.

Danmarks Nationale Front eli Tanskan kansallinen rintama aikoi aloittaa mielenosoituksensa kolmelta lauantai-iltapäivällä. Jo kymmenen minuuttia myöhemmin he istuivat poliisin autoissa matkalla turvaan antifasisteilta. Natsien mielenosoitus epäonnistui ja vain poliisin mittava apu pelasti heidät suuremmalta nöyryytykseltä.

”Oli upeaa nähdä, kuinka monet paikalliset tulivat kaduille ja tekivät selväksi, etteivät hyväksy natseja kaduillamme” kommentoi AFA:n puhehenkilö Sille Lindenberg.

Danmarks Nationale Frontin 30-35 natsin lisäksi 10-15 fasistia Right Wings ja Danish Defence League -ryhmistä kokoontui Christiansborgin lähellä. Suuri antifasistijoukko kuitenkin päihitti heidät, minkä jälkeen poliisi kiidätti nämäkin fasistit pois.

Kaduilla natsit muodostavat uhkan kaikille, jotka eivät sovi heidän vihan täyttämään maailmankuvaansa. Meidän kaikkien yhteinen velvollisuutemme ja historiallinen tehtävämme on pitää huoli siitä, etteivät natsit saa enää jalansijaa keskuudessamme.

Ei natseja kaduillamme!

Antifasismi on itsepuolustusta!

Anti -Fascist Action 10.05.2014

Kuvia mielenosoituksesta:
arton877

Nazisterne_fra_Dan_1078943m

un1_0

un3_1