Suomen vastarintaliikkeen rasistinen kampanja epäonnistui surkeasti

helsingin_kesksuta_tarrat
Pidetään Stadi puhtaana!

Maanantaina 17.3 Suomen Vastarintaliiken nettisivuilla kerrottiin, että järjestö käynnistää uuden kampanjan nimeltä “vastustan kansanmurhaa”. Kampanjan tarkoitus oli rasismi käsitteen kääntäminen ylösalaisin. Natsien maailmassa ei rasismia ole olemassa, paitsi silloin kun joku hyökkää valkoisten kimppuun.

Valkopesu-kampanja

Kampanjaa oli selvästi valmisteltu etukäteen. Sitä varten oli kirjoitettu tekstejä, suunniteltu ja tilattu tarroja ja tehty uudet nettisivut. Tämän jälkeen natsit jakoivat tarrat eri kaupunkeihin ja lähettivät aktiivejaan levittämään lentolehtisiä ja liimaamaan tarroja. Isojen valmisteluiden takia odotimme, että heidän kampanjansa huipentuisi viikon lopuksi johonkin spektaakkelimaiseen toimintaan. Arvioimme selvästi natsien toimintakyvyn liian korkeaksi.

Uusnatsien valkopesu-kampanja oli valittu tarkoituksella samalle viikolle YK:n rasismin vastaisen viikon kanssa, jotta rasismin käsite hämärtyisi. Ruotsalaisten aateveljiensä esikuvaan mukaan Suomen vastarintaliike pyrkii valkoiseen identiteettipolitiikkaan.

Yhtä lailla Suomen vastarintaliikeen kampanjassa ja Hommafoorumin keskusteluissa syrjinnän kohteena ei olekaan todellista syrjintää kokevat siirtolaiset ja muut vähemmistöt vaan valkoiset [ja useimmiten heteromiehet]. Tällaisella puheella pyritään kääntämään luontainen luokkaviha pomoja ja hallitsijoita kohtaan vihaksi ja syrjinnäksi alempana yhteiskuntarakenteessa olevia kohtaan. Tällainen puhe johtaa yhteiskunnallisen rakenteen hämärtymiseen. Tulevaisuudestaan huolestuneet ihmiset kohdistavat vihansa ja katkeruutensa helppoihin maalitauluihin, jotka eivät ole millään tavalla vastuussa yhteiskunnan ongelmista. Esimerkiksi tällä viikolla Kokoomuksen johtama hallitus julkaisi ison listan leikkauskohteista, joka tullee kasvattamaan eriarvoisuutta ja tuloeroja. Iso osa leikkauksista kohdistuu taas lapsiperheisiin ja köyhiin. Onko hallituksen kansainvälistä linjaa seuraava leikkauspolitiikka maahanmuuttajien ja homojen syytä, vai onko kyseessä kapitalistien omien etujen ajaminen ja valta-asemien vahvistaminen?

Aktivistipisteiden toivossa tarranliimailua

Viime viikon aikana Variksen Helsingin ryhmä vieraili useissa rasismin vastaisen viikon tapahtumissa. Perjantaina 21.3. olimme Tikkurilassa rasismin vastaisen viikon päätapahtumassa. Asematiellä ja Kielotiellä näimme huonosti liimattujen natsitarrojen poisrevittyjä riekaleita. Rasismin vastaisen viikon päätapahtuma sujui hyvin. Paikalle saapui paljon ihmisiä katsomaan ohjelmaa, johon kuului akrobatiaa, afrikkalaista tanssia, kuubalaista musiikkia, Street Kings -tanssiryhmän esitys ja paljon muuta. Vastarintaliikettä ei näkynyt vaikka “Vantaan kadut kuuluvat” heille, kuten he nettisivuillaan uhoavat.

tikkurilavantaa14
Tikkurila, Vantaa, rasismin vastaisen viikon päätapahtuman aikaan 21.3.14.

Viikon aikana Vastarintaliikkeen  jäsenet kuitenkin keräsivät “aktivistipisteitä” liimailemalla tarroja useissa kaupunginosissa ympäri Helsinkiä. Eri ihmiset kertoivat meille poistaneensa rasistista propagandaa Hakaniemestä, Malmilta, Savelasta ja Pihlajamäestä. Perjantaina SVL oli liimaillut tarroja Helsingin keskustassa, mutta tarrat ei pysyneet kauaa koska poistimme ne jo samana iltana.

Nekala kevät14_B_
Nekala, Tampere.

Puolestaan Tampereella, SVL:n kaksi-kolmihenkinen Pirkanmaan jaosto oli matkustanut Tampereelle Nekalaan ja Hallillaan liimaamaan tarroja. Varis Tampere käveli Nekalan läpi, mutta löysimme vain kaksi natsitarraa. Sen sijaan silmiämme rikastutti tukku antifasistia stencileitä, tarroja ja vanhoja julisteita. Liekö joku repinyt natsitarrat jo ensimmäisenä yönä vai olivatko natsit vain liioitelleet saavutuksiaan aktivistipisteiden toivossa? Pirkanmaan SVL jäsenet olivat ilmeisesti kurkistelleet lähinnä Tampereen kehyskunnissa Lempäälässä ja Ylöjärvellä heidän superviikkonsa aikana.

turku14.jpg
Turku.

Turussa ja ympäri Varsinaissuomea SVL oli myös levittäneet tarroja ja jakanut flaijereita. Esimerkiksi Länsikeskuksessa suurin osa tarroista oli ehditty repiä jo ennen kuin Variksen Turun ryhmä ehti niitä katsomaan.

Natsitempaus Jyväskylässä

Natsiaktivisti makaa maassa_Suomen vastarintaliike
Ilman patjaa jopa natsilla tulee kylmä näytellä kuollutta.

Lauantaina Suomen vastarintaliike järjesti greenpeace-hengessä kampanjaviikkonsa huipuksi katutempauksen Jyväskylän keskustassa. Ilmeisesti SVL:n natsit eivät uskalla liikkua ulkona ilman, että muista kaupungin tulee vahvistusta paikalle. SVL:n kiertävään sirkukseen osallistui Jyväskylässä natseja ainakin Helsingistä ja Turusta.

Nähtäväksi jää kauan Suomen vastarintaliikkeen jatkaa olemassaoloaan. On vaikea kuvitella kuinka kukaan kiinnostuisi natsien toiminnasta, joka koostuu ylhäältäpäin johdetusta tarrojen liimailusta viikosta toiseen ja satunnaisista hyökkäyksistä ihmisten kimppuun. Mutta ehkä SVL:n rivijäsenille on luvassa palkkio? Luotettavan lähteen mukaan keräämällä tarpeksi skenepisteitä saa syöda lounaan Ruotsin Vastarintaliikkeen johtajan Klas Lundin kanssa!

1 Trackback / Pingback

  1. Afanetii's Blog

Comments are closed.