Mustasydän mainostaa antirasististen bändien keikkoja

Uusfasistinen Mustasydän-ryhmä mainostaa nettisivuillaan amerikkalaisen hardcoreyhtye Hatebreedin Euroopan kiertuetta. Hatebreed soittaa Helsingin Nosturissa torstaina 17.4.2014. Hatebreedin lisäksi Nosturissa soittavat suomalaisen hardcoren veteraanit Bolt ja St. Hood.

Mustasydän markkinoi
National Social Hardcore

Mustasydän-ryhmä pyrkii musiikin avulla luomaan tilaa fasistiselle ideologialle. MS:n jäsenet käyttävät hardcoreskeneä hyväkseen ja antavat käsityksen, että he toimivat alakulttuurin sisällä. Mustasydän.com – nettisivun yhteyteen on liitetty ID10-nettidistro, joka on erikoistunut nationalistisen ja white pride – musiikin levittämiseen (mm. Still Burnin’ Youth, Moshpit, Path of Resistance). Mustasydämen ja ID10-distron iskulause kuuluu: ”Music is a tool”. Iskulause kertoo olennaisesti, että uusfasistit eivät ole kiinnostuneet itse musiikista tai kulttuurista, vaan halusta käyttää musiikkia välineenä ideologian levittämiseen sekä jäsenten rekrytoimiseen.

Mustasydän pyrkii luomaan ”National Social Hardcore”-musiikkia. NSHC on hardcore-punkin irvikuva, joka poimii hardcoresta ainoastaan ulkoiset piirteet, kuten maskuliinisuuden, aggressiivisuuden ja yhteiskuntakritiikin. NSHC:n näkemys hardcoresta on yhtä pinnallinen, kuin satunnaisen keikkaturistin, joka kuvittelee, että moshpitissä kuuluu vahingoittaa muita ihmisiä tai että tuulimyllyt kuuluvat kaverin kasvoille. Toistaiseksi ainoa suomalainen NSHC-bändi on raisiolainen Rusty Nailbomb.

“Our music brings people of all races together all over the world”

Elokuussa 2012 CNN julkaisi heppoisen uutisen, jossa se listasi Hatebreedin white pride – musiikiksi. Välittömästi uutisen jälkeen Hatebreed vaati CNN:ltä anteeksipyyntöä ja totesi selvästi, että heidän musiikki tuo ihmisiä eri roduista yhteen kaikkialla maailmassa. Nosturissa 17.4. soittavat myös Full House Recordsin bändit St. Hood ja Bolt. Full House Records on yksi suomalaisen hardcore-punkin lippulaivoista, joka on yli 15 vuoden aikana julkaissut useita kymmeniä hc-albumeita (mm. Morning After, Cutdown, Anal Thunder, Ratface). Full House Recordsin verkkosivuilla komeilee antirasistinen “Good night, white pride” – logo.

Uusfasistinen Mustasydän-verkkosivu käyttää hyväksi alakulttuureja ja pyrkii antamaan kuvan, että ryhmä toimisi aktiivisesti mukana erilaisissa yhteisöissä. Hatebreedin sekä St. Hoodin ja Boltin keikkojen mainostamista voi pitää Mustansydämen yhtenä idioottimaisimpina päähänpistona. Jos natseille on jäänyt jotenkin epäselväksi: hardcore-yhteisössä ei ole tilaa seksisteille ja rasisteille. Pittiin ovat kaikki tervetulleita ihonväriin, uskontoon tai sukupuoleen katsomatta.