Varis on noussut! Fasismin vastainen verkosto perustettu!

Viime vuosina olemme saaneet lukea fasismin uudesta tulemisesta ympäri Eurooppaa. Suomessa väkivaltaa ihannoivat uusnatsit ovat hyökänneet muun muassa Helsingin Prideille, Jyväskylässä kirjaston keskustelutilaisuuteen, ja lukemattomien maahanmuuttajien kimppuun – välillä puukottaen satunnaisia uhrejaan selkään kun nämä ovat koittaneet paeta henkensä edestä. Toisella laidalla parlamentaarisesti järjestäytyneet uusfasistit ovat systemaattisesti vähätelleet uusnatsien rikoksia, vaatineet naiskansanedustajien raiskauksia ja ay-liikkeen oikeuksien rajoituksia. Järjestelmällisesti he ovat lietsoneet vihaa, rasismia ja ennakkoluuloja ihmisten välille. Ihmisten huoli on oikea, mutta fasistien vastaukset vääriä ja läpimätiä. On aika sanoa EI, yhdessä!varis2logo

Tämän takia olemme perustaneet koko Suomen kattavan verkoston, jonka tavoitteena on tuhota järjestäytynyt fasismi ja poistaa sen yhteiskunnallinen kasvualusta. Varis-verkosto koostuu riippumattomista ja itsenäisistä ryhmistä, jotka päättävät itse tavoitteistaan ja toimintaperiaatteistaan. Kaikki päätöksenteko ryhmien välillä ja sisällä tapahtuu tasavertaisesti.

Kannatamme tasa-arvoon, vapauteen ja keskinäiseen avunantoon perustuvaa yhteiskuntaa, jossa ihmisiä ei ajeta kilpailemaan keskenään. Työskentelemme kaikkia syrjinnän muotoja vastaan niin yhteiskunnassa kuin omassa verkostossammekin.

Fasismi on ideologia, joka perustuu tasa-arvon ja vapauden vastakohtiin. Se ei ole koskaan vain mielipide. Ennen kaikkea se on järjestäytynyt liike, joka tavoittelee valtaa yhteiskunnassa. Me emme halua elää tyranniassa, diktatuurissa tai ”demokraattiseksi” kutsutussa poliisivaltiossa. Me haluamme nauttia, rakastaa, olla vapaita ja kasvattaa mahdollisuuksia toteuttaa itseään.

Kamppailu rasismia ja fasismia vastaan on jatkuva prosessi, joka vaatii kärsivällisyyttä ja sinnikkyyttä. Periaate on yksinkertainen; me emme anna fasistien toimia ilman häiriöitä. Sanomme ei heidän järjestöilleen, mielenosoituksilleen, kokouksilleen, konserteilleen ja kaupoilleen. Me vastustamme fasisteja ja heidän rakenteitaan aina ja kaikkialla.

Olemme perustaneet myös nämä nettisivut, joita päivitämme aktiivisesti. Toivotamme kaikki fasismin vastaisesta toiminnasta kiinnostuneet tutustumaan sivuihimme ja ottamaan meihin yhteyttä. varisverkosto.com sivuilta löydät ajantasaiset eri ryhmien yhteystiedot, uutiset, analyysit, videot ja tapahtumakutsut. Jos haluat, että julkaisemme kirjoituksesi sivuillamme voit lähettää sen sähköpostilla toimituksellemme osoitteeseen varistoimitus[ät]riseup.net.