Jyväskyläläinen uusnatsikauppa markkinoi tuotteitaan olympiamitalistin kasvoilla

Vasta-avattu uusnatsivaatteiden erikoismyymälä Ferus Finnum markkinoi tuotteitaan slopestylen hopeamitalisti Enni Rukajärven kasvoilla.Screen Shot 2014-02-17 at 8.10.50 PM

Ferus Finnum on uusnatsivaatetteisiin keskittyvä nettikauppa, joka on viime lauantaina avannut myymälän Jyväskylän keskustaan osoitteeseen Kauppakatu 4. Kaupan valikoimassa on natsisymboliikkaa tihkuvia vaatemerkkejä, kuten Thor Steinar, Aryan Ansgar ja Erik and Sons. Saksassa on käyty jo vuosikausia laajaa keskustelua Thor Steinarin ja Aryan Ansgarin vaatteista, jotka avoimesti ihannoivat kansallissosialismia sekä leikittelevät natsisymboliikalla. Aryan Ansgarilla on mallistossa muun muassa “Blitzkrieg” ja “Aryan Resistance” – teksteillä koristeltuja paitoja. Aiemmin Ferus Finnum – uusnatsikauppa on julkaissut Facebookissa muun muassa “mainoskuvan”, jossa mustalta mieheltä ollaan katkaisemassa kirveellä päätä ja toivotetaan hyvää valkoista joulua.

Ferus Finnumin nettisivut on suunnitellut Mustasydän Design. Mustasydan.com on äärikansallismielinen verkkosivusto, joka julkaisee aktiivisesti fasismia, natsismia ja nationalismia käsittelevää kuvitusta, videoita sekä lyhyitä kirjoituksia. Ferus Finnumin omistaa Sampsa Muhonen ja Esa-Pekka Mustonen. Yrityksen äänettömänä yhtiömiehenä toimii Henry Mustonen.

Iltalehden mukaan Enni Rukajärven manageri Satu Järvelä on ottanut yhteyttä Suomen olympiakomiteaan panettelevan mainonnan vuoksi. Satu Järvelä toteaa uutisessa, että: “Me emme halua, että Enniä liitetään mihinkään tällaisiin asioihin.”

Lue lisää:

Iltalehti: Manageri tyrmistyi – Enni Rukajärvi valjastettiin erikoiseksi mainoskasvoksi (17.2.2014) 

1 Trackback / Pingback

  1. Ferus Finnum -uusnatsikaupan omistaa Jyväskylän kirjastopuukotukseen osallistunut mies | Varis

Comments are closed.