Onneksi olkoon Antifascistisk Aktion – 20 vuotta taipumatonta antifasismia

Gratulerar Antifascistisk Aktion – 20 år utav kompromisslös antifascism.

AFA_20

AFA:n 20-vuotisjuhlia vietettiin 30.marraskuuta 2013 Tukholmassa. Kansainvälisten toimijoiden ohella paikalla oli runsaasti AFA-veteraaneja vuosien takaa…

“Asuimme joskus 90-luvun puolivälin tienoilla kommuunissa Etelä-Tukholmassa. Yksi kämppiksemme oli kova kalastamaan ja oli hankkinut saalistaan varten ison arkkupakastimen. Koska oli muutakin tekemistä, emme tietty olleet kovin innokkaita siivoamaan. Keittiön haju paheni päivä päivältä ja lopulta järjestimme porukalla isot siivoustalkoot. Siivosimme koko päivän, mutta haju pysyi. Lopulta Elise keksi avata arkkupakastimen. Ymmärsimme nopeasti että se oli virhe. Pakastin oli hajonnut ajat sitten ja se oli täynnä mätänevää kalaa.

Avattuaan kannen Elise hyppäsi kirkuen metrin taaksepäin kärpäsparven syöksyessä kohti vapautta. Pakastin vilisi matoja ja kärpäsiä, jotka elivät limakasassa, joka joskus oli ollut Pernillan kalasaalis. Haju oli kuvottavinta mitä olen koskaan haistanut! Kaasunaamarit naamalla pakkasimme limakasan jätesäkkeihin ja heitimme pakastimen pihalle.

Emme kuitenkaan halunneet haaskata hyvää kalaa. Olimme jo pidempään koittaneet häätää yhtä natsien kerhotilaa Södermalmilla. Olimme ottaneet yhteyttä isännöitsijään, naapureihin ja vandalisoineet kerhotilaa, mutta mikään ei tuntunut toimivan. Nyt oli mätänevän kalan vuoro. Seuraavana yönä hiivimme jätesäkkien kanssa Södermalmin katuja sorsat takataskussa. Lopulta pääsimme sisäpihan kautta natsien kerhotilan ovelle. Sorsilla mursimme oven karmeineen ja olimme sisällä. Levitimme mätänevän limakasan matoineen kaappeihin, sohvan väleihin, seinille, lattialle – ihan joka puolelle! Lopuksi rikoimme kaiken irtaimiston, liimasimme lukot ja lähdimme juhlimaan puhdasta kotiamme!”

Vuosien 1995 ja 1996 aikana suljettiin kaikki natsien kokoontumispaikat ja kaupat Tukholmassa. Näiden joukossa Kaffe 88, Asgård, Last Resort ja Fryshuset.

AFA jatkaa edelleen toimintaansa Ruotsissa. ALERTA!