Puolustusvoimat kielsi Suomen sisun 15-vuotisjuhlat

ss_nejtack

Äärioikeistolaisena ajatushautomona 15 vuotta toiminut Suomen Sisu -järjestö (SS) ei saa juhlia Santahaminassa. Puolustusvoimat ilmoitti maanantaina 11.11., ettei sotilasalueella voi järjestää poliittisen toiminan piirteitä omaavia tapahtumia.

Takku.netissä uutisoitiin Suomen Sisun 15-vuotisjuhlista päätöstä edeltävänä päivänä. Internetissä myös kiersi teksti, jossa kehotetaan laittamaan palautetta puolustusvoimille.

SS ilmoitti aiemmin juhlistavansa 15-vuotisjuhliaan Helsingin Santahaminan Maanpuolustuskerholla.

Asiasta nousi jonkinaseteinen mediakohu ja puolustusvoimat alkoi selvittää voiko SS pitää juhlia varuskunnassa, jonka alueella ei sallita poliittisia tilaisuuksia. Viikonlopun jälkeen puolustusvoimat ilmoitti, että äärioikeisto ei saa juhlia varuskunta-alueella. SS ei ole vielä ilmoittanut missä se yrittää seuraavaksi kokoontua suunnittelemaan  uusfasistista toimintaansa.